Husbyjordet senior bofællesskab – Norge

Målet var at skabe et bofællesskab for ældre, så beboerne aldrig føler sig ensomme eller alene.

 

Miami Ark Arkitekter og seniorbofællesskabet startede i 2008 med at søge efter en byggegrund til etablering af et senior bofælleskab. Valget faldt på Skedsmokorset som vil være optimalt til det ønskede byggeri som skulle være et bæredygtigt grønt byggeri.

Et bofællesskab indeholder en række boliger til enlige og par samt et fælleshus. Antallet bør være fra ca. 10 og op til max. 20 boliger, hvor der, foruden det at bo i fællesskabet, også blandt de kommende beboere er talt om deres “selvvalgte – aktive fællesskab”.

NAVN

Husebyjordet

TYPE

Senior bofælleskab

STED

Skedsmokorset, Norge

ÅR

2018-2020

STØRRELSE

8000 m2

SAMARBEJDSPARTNERE

Miami Ark ApS & Adept

BYGHERRE

Bori Utbygging

Hvordan skaber man et bofællesskab?

Det fællesskab som opstår i bebyggelsen er meget vigtigt – nøgleordene er forventninger, tryghed og omsorg. Men også mulighed for at være sig selv.

Det er meget vigtigt at man kan få mulighed for at lære hinanden at kende inden man flytter sammen i fællesskabet. Derfor mødes man til en række møder hvor man snakker meget om hvilke forventninger man hver især har om det kommende fællesskab, så man kan forberede sig på hvordan man sammen kan lave netop det fællesskab som skal være gruppens måde at være sammen på.

Det vigtigste er, at det er dem som vil deltage, der bestemmer hvordan deres fællesskab skal fungere.

Det vil helt konkret sige trygheden ved at have naboer, der lægger mærke til det og reagerer, hvis gardinerne hos en anden beboer ikke bliver trukket fra. Det vil sige trygheden ved at bo i et afgrænset boligmiljø, hvor man kender alle sine naboer og ikke skal bekymre sig over, hvad de kan finde på.

Og endelig trygheden ved at bo i et boligmiljø, hvor man ikke i samme grad risikerer at blive ensom og isoleret i alderdommen.

 

Husebyhagen – er omgivet af frodig natur, historie og kultur.

Visioner
Opholdsarealer med altaner
Opstalt 1 set fra præsthagevej
Opstalt 2 fra gård mod nord
OPSTALT 3 SET FRA SYD IND MOD BYGGERIET
Snit 1
Snit 2
Snit 3

se andre projekter fra miami ark

Den typiske kunde er ofte en privat bygherre/entreprenør, som ønsker sig noget helt særligt i by eller skov. En offentlig instans, som skal have foretaget en energioptimerende renovering - eller en bydel som skal have designet et energirigtigt koncept.

Børnehaven akebakken

Børnehaven Akebakken i Norge har lagt vægt på design og æstetik. Det moderne entilationssystem skifter luft i børnehaven 5 gange i timen.

Svane vinterbad

Svane vinterbad klubhus er udført som færdige CLT elementer med vinduer, udvendig beklædning og en byggetid på bare 3 måneder.

Bæredygtigt CLT byggeri med Miami Ark Arkitekter

Projekt Immeln

Bæredygtige træhuse, drysset med sparsom hånd mellem træerne i det kuperede terræn. Bæredygtig bebyggelse i moderne stil.