Projekt Immeln – Sverige

Bæredygtige træhuse, drysset med sparsom hånd mellem træerne i det kuperede terræn.

Første gang jeg så området ved Immelnsjön i Østra Göinge Kommune, var det forår. Omkring den lille skovvej knejsede bøgetræerne tætte og grønne over den skrånende skovbund ned mod søen.

 

Mellem træerne kunne jeg se vandet glimte og i et pludseligt flash, så jeg området forandre sig. Åbne sig. Forvandle og transformere sig fra et vidunderligt smukt naturområde til et vidunderligt smukt naturområde med moderne, arkitekttegnede træhuse.

Bæredygtige træhuse, drysset med sparsom hånd mellem træerne i det kuperede terræn.

Nogle med terrasser, der strækker sig ud over vandet, andre under trækronerne, på pæle eller bygget i niveauer. Huse, man har lyst til at opholde sig i, alene eller i fællesskab. Helår eller halvår. Weekend eller hverdag. På alle årstider.

Disse grunde ved Immelnsjön i Sveriges sydligste vildmark (bare to timers kørsel fra København) er nu til salg. Til bæredygtig bebyggelse i moderne stil.

NAVN

Projekt Immelen

TYPE

Bæredygtige element huse

STED

Ved Immelnsjön i Østra Göinge Kommune

ÅR

2012

STØRRELSE

120 hektar og huse på 50-120 m2

SAMARBEJDSPARTNERE

Miami Ark ApS

BYGHERRE

Forskellige

Hages Badehotel Miami Ark 1

Visionen for Projekt Immeln

At bygge huse, der ikke tager fra naturen men giver til naturen i kraft af design, respekt og bæredygtighed

Det er tanken at Himmeln skal være et sted for alle, der ønsker at bo bæredygtigt, som livsnydere med minimum vedligeholdelse og i pagt med naturen.

I en vedtaget detailplan for hele området, er det fastlagt, at husene opføres til skærpede energikrav med opvarmning i form af varmepumpe, solvarme, jordvarme mv. Der er ligeledes stillet krav til husenes materialer for at sikre et godt indeklima.

Husene placeres frit i lysninger i skoven – og placeringen sker i samspil og under hensyntagen til topografi og den eksisterende skovbevoksning.

Når et hus bygges, tages der højde for træernes placering – så kun få af de smukke træer fældes efter princippet “hus må vige for træ”.

Når et hus bygges, tages der højde for træernes placering – så kun få af de smukke træer fældes efter princippet “hus må vige for træ”.

Individuelt tilpasset naturen og den familie, der skal bo i huset

Området vil formentlig blive kendetegnet ved en stor variation af hustyper, tegnet af forskellige gode arkitekter i samarbejde med huskøberne.

For at gøre det nemt og overskueligt for køberne kan der anvises leverandører af nøglefærdige huse – bæredygtige – og individuelt tilpasset naturen og den familie, der skal bo i huset.

Alle tilbydes hjælp og rådgivning af projektets arkitekt Klaus Lange til valg af grund, hustype, indretning osv.
 Ud over de huse, der allerede er på tegnebrættet, har køberne også mulighed for selv at entrere med arkitekter og leverandører af bæredygtige typehuse.

Området åbner for mange muligheder for bebyggelse. Bl.a. vil det i de mest kuperede dele af skoven være muligt at bygge spændende og anderledes huse i flere etager på skrænter.

Himmeln-projektet kan henvise til forskellige leverandører, der har udviklet modeller til området. Hvis køberne har specielle ønsker om arkitekter eller husfirmaer kan de få den nødvendige rådgivning – så ønsket om drømmehuset kan opfyldes.

se andre projekter fra miami ark

Den typiske kunde er ofte en privat bygherre/entreprenør, som ønsker sig noget helt særligt i by eller skov. En offentlig instans, som skal have foretaget en energioptimerende renovering - eller en bydel som skal have designet et energirigtigt koncept.

Hages Badehotel

Se hvordan de bæredygtige huse af høj og energivenlig standard blev bygget på pæle uden at skulle dræne og afvande det store vådområde ved hotellet.

Svane vinterbad

Svane vinterbad klubhus er udført som færdige CLT elementer med vinduer, udvendig beklædning og en byggetid på bare 3 måneder.

Bæredygtigt CLT byggeri med Miami Ark Arkitekter

Enfamiliehus i Farum

Nybygget smukt enfamiliehus i Farum – tegnet af arkitekt Klaus Lange, byggeriet er opført i CLT elementer fra Woodbeton produceret i Italien.